Skip Navigation Linksomakotitalon-putkiremontti

​​Alpex-fittings.pngPutkiremontti

Putkiremontti on käsitteenä laaja. Pienimmillään se tarkoittaa käyttövesiputkien vaihtamista rakenteita avaamatta komposiittiputkijärjestelmällä. Toisessa ääripäässä se voi tarkoittaa käyttövesiputkien lisäksi koko talotekniikan uusimista aina viemäröinnistä lähtien.

Käyttövesijärjestelmän ollessa kyseessä puhutaan ennakoivasta remontista. Ennakoituna oikein ajoitetulla remontilla on monia hyviä puolia:

+ vältytään vesivahinkojen aiheuttamilta suuriltakin kustannuksilta

+ talon arvo kasvaa vähintään remonttiin kuluvan summan verran, usein jopa enemmän

+ monissa tapauksissa käyttöveden laatu paranee

Jos vesivahinko pääsee yllättämään, kustannukset saattavat kohota moninkertaisesti. Piilevä vesivahinko voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa kiinteistöllesi.Milloin putkiremontti on ajankohtainen?TGA-0552-015_MzE1ODUwXzMxNTg1MFo.JPG


Ennakoivaa putkiremonttia kannattaa alkaa suunnitella, jos putkien ikä on yli 30 vuotta, tai jos pieniäkin vuotoja ilmenee. Seuraavassa apua sinulle, jotta voit määritellä oman talosi putkien ikää tarkastelemalla millä materiaalilla talosi putkitus on tehty.

(Galvanoitu) teräs

Teräsputki on vanhin vielä käytössä oleva vesijohtotyyppi. Se on lähtokohtaisesti huono vaihtoehto, koska se tukkeutuu helposti ja on altis korroosiolle. Galvanoitua teräsputkea on käytetty kylmän veden johdoissa. Käytännössa kaikki teräsputket tyypistä riippumatta osana käyttövesijärjestelmää ovat merkki ajankohtaisesta remontista. 

Kupariputki

Teräsputken seuraaja oli kupariputki. Aluksi sitä käytettiin lämpimän veden kuljetukseen. Hyvälaatuisen kupariputken odotettu käyttöikä (riippuen veden laadusta) voi olla jopa yli 50 vuotta. Usein kupariputkisto on kuitenkin vaihtokunnossa jo aikaisemmin, joskus jopa alle 30 vuoden ikäisenä. Etenkin 80- luvulla Suomeen tuli suuri erä kupariputkea joka on myöhemmin osoittautunut huonolaatuiseksi.

Muoviputki

Käyttövesijärjestelmissä muoviputki alkoi kasvattaa suosiotaan 80 luvulla. Toistaiseksi muoviputki on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, vuodot johtuvat useimmiten inhimillisestä virheestä, kuten liian vähäisestä eristyksestä johtuva putkien jäätyminen, asennusvirhe tai liian kuuman veden päästäminen järjestelmään.Putkimies palvelee- ilmainen käyttövesijärjestelmän kuntokartoitus. Soita 0400 730 823


Mikäli tahdot käyttövesijärjestelmäsi kunnon kartoituksen, voit tilata meiltä ilmaisen käynnin. Yhteystietomme löytyvät myös tästä. Teemme erikokoiset putkiremontit ammattitaidolla. Huolehdimme kvv- vastaavan velvollisuuksista ja meillä on vastuuvakuutukset kunnossa. Työstä myönnämme takuun. Tilausvaiheessa saat meiltä sitovan tarjouksen remontin kustannuksista.

Kustannukset ja kuluva aika

​Kustannukset ja aika vaihtelevat riippuen valitusta remontin toteutustavasta sekä käytettävistä materiaaleista. Nykyaikainen ja nopea tapa on  komposiittijärjestelmä. Sen etuja ovat nopeus ja edulliset kokonaiskustannukset, koska se asennetaan pinta-asennuksena rakenteita rikkomatta. Käyttämämme komposiittijärjestelmä Alpex Duo on saksalaista laatua ja sillä on ympäristöministeriön tyyppihyväksyntä. 

Vesikatko kestää normaalisti alle kaksi tuntia ja koko remontti on valmis 3-5 päivässä. Kustannukset ovat keskimäärin 3000- 6000 euroa. Remontin yhteydessä monesti uusitaan myös vesikalusteita, joiden hinta luonnollisesti vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.  Toteutamme putkiremontteja myös pex- putkella, joka asennetaan rakenteisiin suojaputkessa, sekä perinteisesti kupariputkella. Alpex-fittings.png